El juliol de l'any 1963 va morir l'escolapi Jordi Turull, intentant assolir el cim del Mont Perdut.

Arrel de la seva mort i del rescat del seu cos, l'Escola Pia de Catalunya va decidir comprar l'antic sanatori de la vall de Pineta, on un any després, el juliol del 1964, s'iniciaren les Colònies Jordi Turull, en homenatge a l'escolapi mort un any abans.

Han passat ja 50 anys i molts nens i nenes, monitors, familiars, han pogut viure cada estiu uns dies màgics en aquesta vall.

Ara és el moment de posar en comú les vivències d'aquests 50 anys. Per això trobareu a la dreta un enllaç a cada any. Podeu entrar i explicar les vostres anècdotes viscudes aquell any i comentar les dels altres.

Accions per celebrar els 50 anys

Benvolguts antics monitors,

Els 50 anys de Colònies Jordi Turull s’acosten i per això volem posar-vos al dia de les activitats que estem preparant:

  • Exposició fotogràfica 50 anys. Estem recollint fotografies per fer una exposició. Ens agradaria poder rebre encara més fotografies on es mostri la nostra manera de fer, el tarannà de colònies. Fotos que veieu que són representatives i on, a través de la imatge, s'expliquin coses sobre nosaltres. S’han d’enviar abans del 20 de novembre a: comcjt@coloniesjorditurull.org anotant: Lloc, any, noms de la gent que hi surti i petita explicació del moment.
  • Acte Institucional. Apunteu-vos a l’agenda el dijous dia 20 de març a la tarda. Més endavant rebreu més informació, però us fem 4 ratlles perquè us feu una idea del que serà. Ens trobarem a l’Escola Pia Balmes. Tindrem l’honor d’escoltar persones relacionades amb CJT i la tasca com a monitors. Comptarem amb la presència del pare General vingut de Roma. Per altra banda, podrem tornar a escoltar cançons que han marcat aquests 50 anys. I a més a més, hi haurà una exposició efímera d’objectes que recollirem de tots vosaltres per acabar de donar forma a aquests 50 anys que hem viscut com a entitat.
  • Pineta Canta V. Un grup d’actuals monitors estem preparant el Pineta Canta V, amb noves i velles cançons per tal de continuar fent història.
  • Trobada a Pineta. Apunteu-vos a l’agenda el cap de setmana 29, 30 i 31 d’Agost. Ens trobarem tots aquells que en tingueu ganes, a Pineta per celebrar junts els 50 anys. Estarà ple d’activitats que organitzarem entre tots els monitors i ex-monitors.
  • Creació d'un blog: Entre tots deixarem per escrit la història dels 50 anys de colònies Jordi Turull. Espai per explicar anècdotes viscudes i comentar les que expliquin altres antics monitors.

Tots aquells que estigueu interessats en participar activament, anireu rebent altres e-mails on us demanarem la vostra participació. Si teniu qualsevol petició, us recordem que us podeu adreçar a l’Edna Albareda i el Manel Garcia, que a part de ser la directora i coordinador de CJT, són els coordinadors dels 50 anys de CJT.

Moltes gràcies per la vostra il·lusió!

Entre tots farem d’aquest 50è aniversari un record inoblidable.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada