El juliol de l'any 1963 va morir l'escolapi Jordi Turull, intentant assolir el cim del Mont Perdut.

Arrel de la seva mort i del rescat del seu cos, l'Escola Pia de Catalunya va decidir comprar l'antic sanatori de la vall de Pineta, on un any després, el juliol del 1964, s'iniciaren les Colònies Jordi Turull, en homenatge a l'escolapi mort un any abans.

Han passat ja 50 anys i molts nens i nenes, monitors, familiars, han pogut viure cada estiu uns dies màgics en aquesta vall.

Ara és el moment de posar en comú les vivències d'aquests 50 anys. Per això trobareu a la dreta un enllaç a cada any. Podeu entrar i explicar les vostres anècdotes viscudes aquell any i comentar les dels altres.

dissabte, 8 de març del 2014

Les Colònies Familiars de Pineta. 1997: "Pineta. El país dels Contes"

Les Colònies Familiars i l'any 1997


Una altra de les vessants de Pineta a l'estiu és la de la celebració de les Colònies Familiars, que tenen lloc en dos torns, al mes d'agost.
Com sabreu, les Colònies Familiars a Pineta són una alternativa de vacances que, des de fa vora quaranta anys, es fan cada estiu (concretament el mes d’agost), a la casa de Colònies Jordi Turull de la Vall de Pineta, al Pirineu d’Osca.
Cap als anys ’70, famílies procedents de l’entorn de l’Escola Pia van crear i (amb la incorporació d’altres famílies), han mantingut aquesta proposta que aplega gent de diferents orígens i sensibilitats, vinculant‐se al voltant dels valors comuns de l’amor a la natura, la convivència, la participació i, per suposat, les ganes de passar uns dies de vacances agradables en família.
Doncs bé, sobre aquest concepte d’activitat de lleure familiar, s’han anat trobant cente-nars de famílies al llarg dels darrers, aproximadament, quaranta anys.

1997: Pineta. El país dels Contes

Us proposo de conèixer "píndoles" de les Colònies Familiars, concretament de la segona tanda.
Comencem per la de l'any 1997, que portava com a lema "1997: Pineta. El país dels Contes".
Aquí teniu també el cartell.

Armand Gasulla

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada