El juliol de l'any 1963 va morir l'escolapi Jordi Turull, intentant assolir el cim del Mont Perdut.

Arrel de la seva mort i del rescat del seu cos, l'Escola Pia de Catalunya va decidir comprar l'antic sanatori de la vall de Pineta, on un any després, el juliol del 1964, s'iniciaren les Colònies Jordi Turull, en homenatge a l'escolapi mort un any abans.

Han passat ja 50 anys i molts nens i nenes, monitors, familiars, han pogut viure cada estiu uns dies màgics en aquesta vall.

Ara és el moment de posar en comú les vivències d'aquests 50 anys. Per això trobareu a la dreta un enllaç a cada any. Podeu entrar i explicar les vostres anècdotes viscudes aquell any i comentar les dels altres.

dilluns, 10 de març del 2014

 2002. Bungaló


Va néixer el Dia de Famílies. Allà, un grupet de monitors i monitores ens varem unir i varem encendre l’espurna. Cadascun de nosaltres havia participat en diferents tandes de colònies a Pineta i teníem ganes d’afrontar un nou repte.

Feia alguns anys que la oferta per a joves entre 14 i 16 anys havia quedat reduïda i aquest franja d’edat va ser el nostre objectiu. Volíem enllaçar dues propostes diferents, una estada en ruta i una estada en un casa. La primera part havia de ser rigorosa per unificar el grup i la segona havia de ser còmode per gaudir del dia a dia.

Varem trobar l’emplaçament al Berguedà. L’autobús havia de fer pana a Gósol, als peus del Pedraforca, i nosaltres caminaríem durant dos dies fins a la Serra del Catllaràs. El Xalet del Catllaràs, obra de l’arquitecte Antoni Gaudí, ens va acompanyar en l’aventura de desxifrar el seu enigma, el centre d’interès que ens portaria fins a La Pobla de Lillet i els Jardins Artigas.

Va durar uns anyets més, passant pel Pallars, per les Illes Balears i pel Ripollès... Fins que van sorgir noves propostes i van agafar el relleu altres joves, alguns dels quals ens enorgullim de que hagin passat per BUN-GA-LÓ!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada