El juliol de l'any 1963 va morir l'escolapi Jordi Turull, intentant assolir el cim del Mont Perdut.

Arrel de la seva mort i del rescat del seu cos, l'Escola Pia de Catalunya va decidir comprar l'antic sanatori de la vall de Pineta, on un any després, el juliol del 1964, s'iniciaren les Colònies Jordi Turull, en homenatge a l'escolapi mort un any abans.

Han passat ja 50 anys i molts nens i nenes, monitors, familiars, han pogut viure cada estiu uns dies màgics en aquesta vall.

Ara és el moment de posar en comú les vivències d'aquests 50 anys. Per això trobareu a la dreta un enllaç a cada any. Podeu entrar i explicar les vostres anècdotes viscudes aquell any i comentar les dels altres.

dimarts, 25 de març del 2014

Colònies Familiars de Pineta. 2006: "TV Pineta, una pantalla oberta i lliure"

Una tele a Pineta? Doncs clar que sí!

per la família Sotil-Gallego

L’any 2006 a la Pre-Pineta havíem decidit que les nostres colònies serien molt mediàtiques com es pot veure pel tema  escollit: “TV Pineta, una pantalla oberta i lliure”.

El dia 13 d’agost, només arribar, vàrem comprovar que la casa s’havia convertit en la seu d’una autèntica cadena televisiva, amb “control de seguretat” inclòs per poder accedir al càsting de benvinguda que es feia en un ambient de plató televisiu amb càmeres, micros, fons,...e seguretat” inclòs per poder accedir al càsting de benvinguda que es feia en un ambient de plató televisiu amb càmeres, micros, fons,...
Ja a la nit de presentació, ens va sorprendre la presència de dues famílies que venien des de Mallorca. Els horitzons de Pineta s’ampliaven una vegada més. També s’apreciava un increment notable de la proporció de nens petits respecte als anys anteriors. D’altres novetats no eren tan apreciables a la vista, tenien més a veure amb la dinàmica i creixement del nombre d’inscrits de la segona tanda, que va fer que s’ocupessin totes les habitacions que la casa permetia; o que,  per exemple, aquell any per primera vegada la casa ens va facilitar un espai per poder guardar material de la tanda d’un any pel següent (termos, jocs, materials de gresques, guarniments,..). Una de les novetats més notables del 2006 va ser el que els lavabos ja no els netejaríem nosaltres cada matí com es venia fent. Aquest canvi es va originar a l’assemblea de valoració final de 2005, on es va decidir contractar aquest servei amb la casa i alliberar-nos d’aquesta “activitat”.
A la casa tot va resultar fantàstic i il·lusionant. Cada dia ‘El Pinetell’ ho testimoniava. Cada edició era esperada per tothom per repassar-la de d’alt a baix: les seves informacions, cròniques, articles, propostes i particularment per les fotos. La tanda va ser tan rodona que fins i tot els cuiners d’aquell any ens va cuidar amb molt bons menjars (no sempre passa). Van merèixer la felicitació col•lectiva en forma d’aplaudiment.
Dia a dia, amb creativitat, els diferents grups anaven traient suc de les propostes que arribaven a les gresques. Els riures i l’admiració omplien la sala del cinquè pis a cada representació. Igual passava a les gresques dels petits que cada nit suposaven una estona de diversió per a totes les edats abans del “Bona nit”. Fins i tot vàrem tenir el privilegi de gaudir dels “cordills i les sivelles” de l’estimat Magí. Però si hem destacar una gresca d’aquell any per la il·lusió i la màgia que va aconseguir, hem de recordar l’espectacular i fabulós circ que es va instal·lar al cinquè pis, va ser una gresca impressionant i inoblidable.
I un dia rere l’altra, la colònia va anant gaudint i vivint tota l’oferta de qualitat que portava la graella de programes de TV Pineta (amb algun petit ajust motivat per la pluja), sempre amb el bon ambient al que estem acostumats i assaborint tots els moments i activitats, ja fos el bon dia a la prada, les gresques grans, les sortides, l’estona del cafè, la radiant Festa Major, el tema de nit, una refrescant baixada de vaixells al riu Cinca, unes “olimpíades” amb activitats per a totes les edats -inclosa la cursa de nadons gatejadors-, jocs de nit per a grans, el joc de nit  pels petits... un munt de molt bons moments.
Un any més vam ser molt feliços a Pineta.

Noves tecnologies, temes de nit... i circ
Aprofitant la incorporació de les noves tecnologies que es venia produint llavors a Pineta, amb el tema de nit “El silenci” es va fer la nostra primera videoconferència, per portar al debat i la reflexió les aportacions de Montserrat Viñas, abadessa del Monestir de les Benetes de Montserrat.
També van resultat d’allò més entretinguts i interessants els altres temes de nit: “La globalització”, La parella” i,  un de molt escaient a Pineta, “La felicitat”.


Assistència:
168 persones (aproximadament 50 famílies)
Procedència dels assistents:
Barcelona, Cabrils, Caldes De Montbui, Castellar del Vallès, Igualada, La Balleza (León), Lleida, Manresa, Masnou, Mataró, Moià, Montcada i Reixac, Òdena, Palma de Mallorca, Ripoll, Sant Feliu de Llobregat, Sentmenat, Sta. Coloma de Gramanet, Sta. Ma de Palautordera, Terrassa, Vic, Vilassar de Mar.
Excursions destacades:
- Altra banda de la vall / acostament a Bielsa
- Fons de la vall: Cascades i Plans de la Larri
- Llac de Marboré
- L’Ainsa
- Plan i els seus entorns
- Gorges del riu Yaga i opció de barranquisme
- Vall de Chisagüés
- Vall francesa de Riumajor (França)
- Llac d’Urdiceto (excursió d’aventura)
Equip de Coordinació Pineta 2006:
Famílies Mis-Castell, Rubio-Ros i Sotil-Gallego

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada