El juliol de l'any 1963 va morir l'escolapi Jordi Turull, intentant assolir el cim del Mont Perdut.

Arrel de la seva mort i del rescat del seu cos, l'Escola Pia de Catalunya va decidir comprar l'antic sanatori de la vall de Pineta, on un any després, el juliol del 1964, s'iniciaren les Colònies Jordi Turull, en homenatge a l'escolapi mort un any abans.

Han passat ja 50 anys i molts nens i nenes, monitors, familiars, han pogut viure cada estiu uns dies màgics en aquesta vall.

Ara és el moment de posar en comú les vivències d'aquests 50 anys. Per això trobareu a la dreta un enllaç a cada any. Podeu entrar i explicar les vostres anècdotes viscudes aquell any i comentar les dels altres.

dilluns, 31 de març del 2014

Colònies Familiars de Pineta. 2008: "La Màgia de Pineta"

Quan a Pineta tot era màgic

per Armand Gasulla

Aquell any s’hi van introduir algunes novetats: ús de les tecnologies per a la comunicació i la inscripció; la figura dels ‘padrins’ de les noves famílies; una modernització d’eines de gestió relatives als assistents; i sobretot millor organització de la infraestructura (pagaments previs, secretaria, serveis, activitats, hostaleria, assistents, valoració i enquesta, etc.)... i les xapes!

Finalment arribà l’agost quan van aplegar-nos per viure la màgia en el sentit més ampli de la paraula. Des de la pregària matinal fins al cafetó d’abans d’anar a dormir, la il·lusió era present tot el dia.
La primera de les activitats, el dia 13, fou la dinàmica ‘Construïm la màgia de Pineta’. A partir d’aleshores, al llarg dels dies, els cinc grups de gresques van anar presentant-nos totes les dimensions de la màgia: la
de les fades, dels gnoms, de les bruixes, dels contes, dels il·lusionistes; però també la màgia de la música, de l’aventura, de la diversió, dels somriures, de la not, del silenci, de la poesia, de la gresca, de la natura, ...
D’entre el munt d’activitats que férem podríem destacar la revetlla de Sant Joan, preparada pels d’Igualada, en ple agost (amb salt de plens inclòs a la prada); la diada dedicada a la bruixeria, organitzada pels de Barcelona; la pluja d’estels dels de Mataró; la sessió de Biodansa portada per la Montse; la sensació del Duo Pallasso; el partit de futbol pares-fills, amb un munt de gols (6 a 6); el túnel-gresca de nit preparada pels joves; l’extraordinari restaurant poètic que va fer fiblar els sentiments; els ‘Cordons-sivelles d’en Magí; la celebració dels sants i aniversaris; o la Festa Major, com sempre, un dels moments més esperats de Pineta.

De la ‘Màgia’ de Pineta, a l’Amic Invisible
Aquell any 2008 vam inspirar-nos en la cançó ‘Magia’ de Rosana:
“Magia es probar a volcar lo que hay en el fondo de ti, magia es verte sonreír.
Magia es probar a saltar sin mirar, es caer y volver a empezar.”

Un exemple de l’ambient màgic de Pineta fou com es tractà la dinàmica de l’Amic Invisible. Els qui ho prepararen ho feren amb una delicadesa meravellosa que, fins avui, es manté quan ens trobem per intercanviar els nostres presents.


Assistència:
169 persones (unes 46 famílies)
Procedència dels assistents:
Artés, Barcelona, Cabrils, Caldes de Montbui,  Granollers, Igualada, Lleida, Lliçà de Vall, Manresa, Mataró, Moià, Òdena, Ripoll, Sabadell, Santa Maria de Palautordera, Sant Climent de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sentmenat, Terrassa, Tiana, Tona, Vic i Vilassar de Mar.
Excursions destacades
- Fons de la Vall / Refugi de Pineta ‘Ronantiza’
- Vall del riu Borrosa / Port del Trigoniero,
- San Vicente de Labuerda / Esconjuradero
- Vall de Moudang / Pirineu francès
- San Juan de Plan/ Plan / Gistaín / ermita San Mamés
- Canal de Tella / ‘Senda colgada del Canal del Cinca
- Escuaín / Vall del riu Yaga
- Vall del Cinqueta / Molí de Sin
Equip de Coordinació Pineta 2008
Famílies Puigdomènech-Pauné, Gasulla-Ferrer, Sardà-Mediano, Canals-Ciendones, Mercè Roig i Guiu Tolosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada